Om vänföreningen

gsv-logo-vit-bla

Göteborgs Symfonikers Vänner är en ideell vänförening som stöder Göteborgs Symfoniker. Ditt medlemskap är värdefullt! Årsavgiften är bara 250 kronor men ger dig mycket tillbaka!

Vänföreningen bildades 1985 har sedan dess varit ett stöd för orkestern. Dagens tuffa ekonomiska verklighet gör föreningen än viktigare.

Varje vän behövs! – Även för en nationalorkester med stora internationella framgångar blir tillvaron lättare med en stark vänförening.

Vi är en aktiv vänförening
– detta gör Vännerna för Göteborgs Symfoniker

Medlemmarnas bidrag går oavkortat till orkestern och till rejäla stipendier, kammarmusikserien Fikastråket, stöd för skivinspelningar, klädbidrag till musikerna (scenkläder som frackar, klänningar och skor) och besök av internationella gästartister.

Som Symfonikernas Vän träffar du musiker och dirigenter efter konserter, går på studiekvällar och får vara med på repetitioner.

På dessa kvällar berättar de om hur det är att både dirigera och vara solist. Du får också möjlighet att själv ställa frågor om saker du undrar över.

Vi är en aktiv vänförening
– som medlem i Göteborgs Symfonikers Vänner
har du en rad mycket fina och exklusiva förmåner:

Rabatt på konsertbiljetter
Som medlem i Vänföreningen får du 20 kronor rabatt på ordinarie konsertbiljetter.

Studiekvällar inför kommande konserter
På studiekvällarna lyssnar vi på kontrabasisten Jan Alm som tar oss med på inspirerande introduktioner till kommande konserter. En trevlig fikastund med hembakat kaffebröd och mycket musikprat ger fin avslutning på kvällarna.

Föredrag
Jan Ling, professor emeritus vid Musikhögskolan i Göteborg, har presenterat olika kompositörer.

Möte med orkesterns stämgrupper
På dessa kvällar får du som Vän stifta närmare bekantskap med någon av orkesterns instrumentsektioner och dess musiker. Dessa berättar om arbetet i orkestern, om sina instrument och om sig själva.

Konsertresor
Med jämna mellanrum ordnar Vänföreningen konsertresor till olika orter. Då och då följer vi med Symfonikerna till Vara där de har en ordinarie scen utanför Göteborg.

Gå på repetition
Några gånger varje säsong kan medlemmarna lyssna på en orkesterrepetition. Det sker oftast på förmiddagar, men kvällsrepetitioner förekommer. Efter förmiddagsrepetitionerna finns ofta möjlighet att äta lunch i Kontrabaren, konserthusets trevliga restaurang.

Guidning bakom kulisserna
Då och då ordnar vi guidning i konserthuset. Den är gratis för medlemmar men kostar 50:- för icke medlemmar. Under guidningen får du lära känna huset och dess och orkesterns historia. Hur orkestern kom till, vad som hände när det gamla konserthuset brann ned och annat. Här ryms ett stort stycke av Göteborgs kulturhistoria.

Gunnel Kahlefeldt är vår skickliga guide i konserthuset. Hon har stor kunskap om dess historia.
Vill du ha en guidning? Kontakta Gunnel på
031-16 82 32 eller
070-318 02 06.

För mer information om Göteborgs Symfonikers Vänner kontakta
ordförande Sven Steen 0739-14 80 01 eller
sekreterare Ulla Thelander 031-69 80 17

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s