Birgit Nilsson-museet mm den 18 september

Vi steg på bussen vid Konserthuset tidigt på morgonen. Alla var mycket förväntansfulla på besöket hos Birgit Nilsson-museet.

Först fick vi kaffe och en god smörgås. Sedan blev vi uppdelade i små grupper så att det inte var för många som trängdes i huset där Birgit Nilsson och hennes man Niclasson bodde, när hon inte var ute och sjöng.

En mycket bra guide visade och berättade om alla rum och de föremål som fanns i huset. Under tiden fick vi hörlurar och en ”mojäng”, som man satte på ”ögat” på de olika föremålen, som man ville se och då hörde man henne sjunga eller någon pratade. Det var lysande bra! Hennes riktiga kläder var uppsatta på stommar, och hennes äkta smycken (en del av dem) fanns på plats. Även utmärkelser och andra saker kunde man beskåda. Vi lärde oss att hon var sin egen manager och stenhård! Hon visste vad hon var värd!

Man kunde åka dit igen och se allt en gång till… så bra var det!

Vi besökte även hennes och hennes mans grav vid Östra Karups kyrka. De var begravda i hennes mors och fars grav och där fanns en bild på Birgit Nilsson.

I duggregn åkte vi till Båstads Golfklubb där vi åt oss mer än mätta! Oj, så mycket mat där var! Det brukar vara mycket god mat på golfklubbar, men inte trodde jag att det var så mycket mat!

Till sist åkte vi till Norrvikens Trädgårdar. Vi var en halvtimma tidigare än jag sagt. Men jag fick tag på guiden, som visade oss ner i dalen. Där är det ett tropiskt landskap med allt som växer och frodas. Som tillägg kan jag meddela att vår guide gick med i Symfonikernas Vänner. Hon blev så intresserad när hon hörde vilka vi var.

Kl 18 30 var vi hemma igen vid Konserthuset efter en lång, intressant dag.

För allt detta betalade Vännerna 600 kr och det var verkligen en dag att minnas!

Gunnel Kahlefeldt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s