Medlemsbrev april 2012

gsv-logo-vit-bla1

Bästa Symfonikervän!

Tänk, nu är våren här och det känns som man gläder sig mer för varje år när man ser snödroppar och krokus komma upp och nu har också sädesärlan visat sig!

Vi har just haft vårt årsmöte i Götaplatsfoajén med 160 medlemmar. Förhandlingarna leddes av ordföranden Sven Steen och styrelsen omvaldes. Mötet beslutade att årsavgiften skall höjas till 250 kr fr.o.m 2013 efter att ha varit oförändrad i många år.

Stipendiaterna underhöll oss sedan. Trumpetsektionen hade just varit i Berlin och tagit lektioner för en fantastisk solotrumpetare där. De spelade korta avsnitt ur kommande program, bl a Also sprach Zarathustra. Violinisterna Ingrid Sturegård och Nicola Boruvka hade för sina stipendiepengar varit i Venezuela och visade ett bildspel därifrån och berättade om fantastiska dagar då de lyssnat på musikundervisningen där och de hade även fått vara med och repetera med en orkester.

Efter mötet blev det livliga diskussioner till smörgåsarna.

Vad händer nu i vår förening?

Repetition får medlemmarna bevista tisdagen den 24 april, då Christian Zacharias dirigerar. Samling utanför stora entrén senast kl 09.45. Vill ni äta lunch i Kontrabaren kostar det 95 kr och då måste ni anmäla er till Gunnel Kahlefeldt senast den 17 april.

Studiekvällar
Jan Alm kommer två gånger i maj, nämligen måndagen den 7 maj då han går igenom Sjostakovitj 7:e symfoni och måndagen den 28 maj då Sibelius´ 3:e symfoni står på programmet.
Oboesektionen spelar för oss måndagen den 14 maj, då de också demonstrerar sina fantastiska instrument.

Studiekvällarna är kl 19.00 och oftast i Viktor Rydbergssalen. Om den är upptagen har vi hänvisning till annan lokal. 100 kronor kostar det att vara med på en studiekväll och då ingår kaffe och hembakade kakor. Har du inte anmält dig tidigare så ring Gunnel Kahlefeldt, tel 031-16 82 32 eller 070-318 02 06 eller e-postl gunnel.kahlefeldt@comhem.se.

Vänträff
Peter Schéle leder föreningens andra vänträff tisdagen den 29 maj kl 19.00 i Stenhammarsalen då han intervjuar en spännande gäst …… Håll utkik på hemsidan, www.gsvanner.se, eller ring Ulla Thelander, i början av maj för att få reda på gästens namn. Anmälan görs till Gunnel Kahlefeldt senast den 22 maj.

Redan nu vill vi påminna om föreningens insamling i samband med Göteborgs Symfonikers konsert i Slottsskogen på Nationaldagen den 6 juni. De senaste åren har det varit alltför få med¬lemmar från GSV som ställt upp. Nu måste det bli ändring på det – Slottsskogs¬konserten är det tillfälle då vi kan samla in stora summor till vänföreningen och detta kommer ju senare våra symfoniker till godo. Notera den 6 juni om du har möjlighet att gå med en insamlingsbössa. Vi tackar på förhand!

Det finns fortfarande möjlighet att följa med till Glyndebourne, som skrivits om i tidigare medlemsbrev. Resan är 22 – 26 augusti, den kostar 9.995 kr + tillägg för biljett till opera-festivalen, enkelrum (om så önskas). Ytterligare information lämnas av Gunnel Kahlefeldt.

En skön vår önskas ni alla av
Styrelsen i GSV
gm Ulla Thelander

gsv-logo-vit-bla

Göteborgs Symfonikers Vänner
Box 53100, 400 14 Göteborg
Kontakt: Ulla Thelander, tel 031-69 80 17
ulla.thelander@comhem.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s