Medlemsbrev oktober 2011

gsv-logo-vit-bla

Kära symfonikervänner!
Nu är spelåret i gång och vi har redan kunnat njuta av flera minnesvärda konserter. I vänföreningen har vi haft tre intressanta studiekvällar och fler väntar.

Vad händer nu närmast?
När ni får det här brevet har nog festkonserten just passerat. Två studiekvällar återstår i höst nämligen måndagen den 21 november, då Jan Ling återkommer och talar om Mahlers 1:a och då medverkar också Kjell Bengtsson. Vid den första studiekvällen i höst med Jan Ling talade han om Mahler och Richard Strauss och deras samarbete och han hade då också skrivit ett omfattande kompendium för oss.

Jan Alm har hunnit med två mycket givande studiekvällar i höst och det har också handlat om Mahler – Symfoni nr 7 samt Das Lied von der Erde. Den 28 november tar han upp Mahlers symfoni nr 5. Vill ni vara med på någon av ovanstående studiekvällar och inte redan har anmält er, så ring Gunnel Kahlefeldt på tel 031-16 82 32 eller 070-318 02 06 eller skicka ett mail till gunnel.kahlefeldt@comhem.se. Pris 100 kr inklusive kaffe och hembakta kakor!

Tisdagen den 29 november kan ni få vara med på repetition. Ni infinner då senast kl 09.45 vid entrén. Vill ni äta lunch i Kontrabaren kontaktar ni Gunnel Kahlefeldt, se ovan, senast fredagen den 25 november.

Eftersitsarna, som vi haft i flera år, upphörde pga alltför få deltagare. Som vi förstått det är det många medlemmar, som tycker att det blir alltför sent på kvällen. Vi har i stället tankar på att under nästa år anordna det vi nu kallar Vänträffar. Vi har planerat ett par måndagkvällar, då vi träffas och lyssnar på ett intressant föredrag eller en intervju med någon musiker och så äter vi något gott efteråt. Mer avslöjar vi ännu inte men har ni synpunkter eller idéer, så hör gärna av er.

Vi är nu lite drygt 900 medlemmar och försöker bli flera bl a genom att vi finns representerade vid vissa konserter och delar ut broschyrer och talar om föreningen. Hjälp gärna till med medlems¬värvningen genom att tala med dina släktingar, vänner, arbetskamrater, grannar med flera. På hemsidan, http://www.gsvanner.se, kan man anmäla sig. Ring annars undertecknad så skickar jag broschyr med inbetalningskort. Vi borde kunna vara 1 000 medlemmar ganska snart – det var vi för några år sedan. Betalar man avgiften nu i höst så gäller det även för nästa år!

Hälsningar från GSV:s styrelse
genom Ulla Thelander, sekreterare

PS. Jan Ling meddelar att vi har möjlighet att lyssna till hans visdomsord redan måndagen den 31 oktober kl 16.00, då det är en pianofestival i Stenhammarsalen – anordnad av Göteborgs Pianofestival. Tio pianister medverkar och Jan Ling talar om Liszts liv och det hela kommer att hålla på i 5-6 timmar. Biljetter köps i kassan i Konserthuset.

Göteborgs Symfonikers Vänner
Box 53100, 400 14 Göteborg
Kontakt: Ulla Thelander, tel 031-69 80 17
ulla.thelander@comhem.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s