Medlemsbrev augusti 2011

gsv-logo-vit-bla

Bästa musikvänner!

Hoppas ni haft en skön sommar! Nu närmar sig hösten med allt mörkare kvällar. Då är det dags att planera för föreningens höstprogram.

Vi börjar med en studiekväll redan måndagen den 5 september, då Jan Alm talar om Mahlers 7:e symfoni, som ju spelas vid tre konserter den veckan. Det blir säkert en mycket intressant studiekväll.

Jan Alm fortsätter sedan med Mahlers Das Lied von der Erde måndagen den 17 oktober och därefter med Mahlers 5:e symfoni måndagen den 28 november.

Även Jan Ling har lovat att återkomma till oss med minst ett par studiekvällar i höst. Den första äger rum måndagen den 19 september och då kommer det att handla om Mahler och Strauss. Han fortsätter sedan måndagen den 21 november.

Samtliga studiekvällar startar kl 19.00, deltagaravgiften är 100 kronor och då ingår kaffe och hembakade kakor. Sannolikt håller vi till i Viktor Rydbergssalen, annars finns hänvisning därifrån till repetitionssalen. Anmäl er till Gunnel Kahlefeldt, tel 031-16 82 32, 0703-18 02 06 eller via e-post gunnel.kahlefeldt@comhem.se.

Vi hoppas senare få en studiekväll med någon stämsektion men mer om det i nästa medlems¬brev, då vi också hoppas återkomma beträffande allmän repetition och visning av Konserthuset.

Fredagen den 21 oktober är det Vänföreningens Festkonsert, då Kristjan Järvi dirigerar bl a Mahlers Das Lied von der Erde. Medlemmar i GSV får köpa biljetter med 50 kronors rabatt – ta med medlemskort! Det bjuds även på mingel i Götaplatsfoajén för medlemmarna före konserten med start kl 16.30 då vin eller annan dryck samt tilltugg erbjuds medlemmar mot uppvisande av medlemskort. Ingen föranmälan.

Slottsskogskonserten gav i år 22.211 kronor, betydligt mindre än tidigare år. Till nästa år måste vi vara många fler medlemmar som ställer upp och går med bössor! Varmt tack till de få som hjälpte till i år!

SNOA (Swedish National Orchestra Academy) vid Högskolan för scen och musik riktar sig till studenter från hela världen. Liksom förra året ber man om hjälp med bostad för stu¬den¬terna, som i höst är 58 st från många länder. Man vädjar till GSV och undrar om någon kan hyra ut rum till en student, och förra året ordnade vi faktiskt med bostad för några studenter. Man på-pekar att det är spännande och inspirerande att möta alla dessa motiverade och be¬gåvade stu-denter, som annars kan bli tvungna att tacka nej till sin studieplats. Har du ett rum att hyra ut, så hör gärna av dig till Lena Lundén, Manager SNOA, tel 031-786 40 08, 0766-18 40 08 eller via e-post lena.lunden@hsm.gu.se
För övrigt gå in på GSO:s hemsida, http://www.gso.se.

Hälsningar från GSV:s styrelse
genom Ulla Thelander,
sekreterare

Göteborgs Symfonikers Vänner
Box 53100, 400 14 Göteborg
Kontakt: Ulla Thelander, tel 031-69 80 17
ulla.thelander@comhem.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s