Medlemsbrev april 2011

gsv-logo-vit-bla

Bästa symfonikervänner!

Äntligen verkar det bli vår och vi njuter väl alla av de första vårblommorna och första kaffestunden ute. Ett annat vårtecken är vårt årsmöte i Stenhammarsalen måndagen den 28 mars, då c:a 150 medlemmar samlades och fick lyssna till våra stipendiater. Det hela inleddes med en stråkkvartett, fyra kvinnliga musiker hade för sitt stipendium besökt olika orkestrar på Kanarieöarna. Helen Frankmar, Annika Hjelm och Annica Kroon spelade violin och Jenny Rydberg kontrabas och vi fick bl a höra en tango i spansk stil. Stipendiaten Fredrik Björlin visade hur man undervisar i virveltrumma, vilket blev en intressant uppvisning.

Förhandlingarna leddes av ordföranden Sven Steen, och styrelsen omvaldes. Årsavgiften är oförändrad, endast 200 kronor. Konserthuschefen Helena Wessman avslöjade en del om den kommande säsongens program. Hon avtackade också Gunnel Kahlefeldt, som i många år varit guide på Konserthuset men som nu fått lämna denna uppgift.

Avslutningsvis fick vi lyssna på en kontrabaskvartett under Jan Alms ledning och de hoppas få stipendium för att deltaga i en kontrabaskongress i USA.

Efteråt bjöds på öl, vin och goda laxsmörgåsar.

Vad händer nu i vår då? Jo, tisdagen den 26 april kl 19.00 kommer Jan Alm till vår studiekväll och tar då upp Nielsens klarinettkonsert. Måndagen den 2 maj kl 19.00 har Jan Ling sin sista studiekväll för säsongen. Till båda studiekvällarna anmäler du dig till Ulla Thelander, tel 031-69 80 17 eller
0703-69 80 17 eller mail ulla.thelander[a]comhem.se.

Tisdagen den 26 april visar Gunnel Kahlefeldt er runt i Konserthuset och då måste ni vara vid entrén senast kl 09.45. Ni får också vara med en stund på repetitionen med Gustavo Dudamel. Ni anmäler er till Gunnel Kahlefeldt, tel 031-16 82 32 eller 0703-18 02 06 eller mail gunnel.kahlefeldt[a]comhem.se. Ni kan också äta lunch i Kontrabaren för 100 kr men det måste Gunnel veta i god tid.

Resan till S:t Petersburg startar 30 maj och 2 juni kommer man hem. Det är ett digert program med sightseeing samt besök på konsert och en föreställning på Marinskyteatern. Priset är 9.995 kronor och i skrivande stund finns det ett fåtal platser kvar. Är du intresserad måste du omgående ringa till
Gunnel Kahlefeldt, se ovan.

Torsdagen den 28 april är det festkonsert med Gustavo Dudamel. Från kl 18.00 är det mingel med dryck och något ätbart för Vänföreningens medlemmar. Medtag medlemskort!

Vi vill också påminna om Slottsskogskonserten på Nationaldagen den 6 juni, då Gustavo Dudamel dirigerar. Då behöver vi många medlemmar, som går runt med bössor och samlar in pengar till symfonikerna. Reservera den dagen och anmäl om du har möjlighet att gå runt med bössa till Gunnel Kahlefeldt eller Ulla Thelander, tel-nr, se ovan.

Månadens skiva i Konserthusets shop är Anders Robertssons CD, som för sitt stipendium 2009 sammanställt sin fars musik och musiker från GSO spelar.

En skön vår önskas ni alla
av GSV:s styrelse genom Ulla Thelander

Göteborgs Symfonikers Vänner
Box 53100, 400 14 Göteborg
Kontakt: Ulla Thelander, tel 031-69 80 17
ulla.thelander@comhem.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s