After Work – framgångskoncept som lockar ny konsertpublik

Göran Björkman hade aldrig varit i Konserthuset tidigare. Nu vill han gärna komma tillbaka, berättade han för Kenneth M Linton. Foto: Anna-Greta Linton.

Göran Björkman hade aldrig varit i Konserthuset tidigare. Nu vill han gärna komma tillbaka, berättade han för Kenneth M Linton. Foto: Anna-Greta Linton.

After Work-konserterna har blivit en rejäl framgång för Konserthuset. De lockar en yngre publik än de vanliga konserterna och de lockar helt nya konsertbesökare. Denna säsong har redan fem After Work avverkats.

Konceptet är genialt enkelt – en timslång konsert, mat, vin och mingel med möjlighet att träffa och prata med musikerna. Biljetterna kostar 300 kr och inkluderar mat och vin.

På senaste After Work träffade jag en förstagångsbesökare i vimlet. Han heter Göran Björkman och hade fått en biljett till After Work i julklapp. Det var första gången Göran var på Konserthuset och första gången han var på klassisk konsert. Vad tyckte han om sitt första besök?

– Att uppleva historiens vingslag när man lyssna o blundar var coolt. Jag har hört Griegs pianokonsert på cd, men att se det live var fräckt. Att det var så’n kontroll på allting! Jag har ju varit på rockkonserter och så, men att det kunde bli så tyst ibland var häftigt. Han med blompinnen var cool och höll ordning, tyckte Göran Björkman.

Han med blompinnen – Kristjan Järvi. Foto: Peter Rigaud.

Han med blompinnen – Kristjan Järvi. Foto: Peter Rigaud.

Allt från svagt till väldigt starkt
Programmet bestod utom Griegs pianokonsert av Arvo Pärts symfoni nr 3 från 1971. Vad tyckte och Göran om Pärts musik?

– Det var variation när man var där första gången. Många olika klanger. Det var bra. Allt från svagt till väldigt starkt.

– Det här vill jag göra igen, sa Göran Björkman.

Det var tydligen en bra julklapp, för han såg mycket nöjd ut.

Kenneth M Linton

______________
Nästa After Work är fredag 13 maj kl 18.00. Göteborgs symfoniker spelar ”The Horses of Saint Mark” av Zebeljan och Schumanns andra symfoni. Pierre-André Valade dirigerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s