Göteborgssymfonikernas kammarorkester spelar Elgar och Grieg i Alingsås

Göteborgs Symfoniorkester. Ur denna kommer en 30 man stark stråkensemle att spela i Christine Kyrka i Alingsås. Foto: Anna Hult.

Göteborgs Symfoniorkester. Ur denna kommer en 30 man stark stråkensemle att spela i Christine Kyrka i Alingsås. Foto: Anna Hult.

”Göteborgssymfonikerna är en av världens mest formidabla orkestrar” skrev The Guardian efter ett framträdande i London. Nu kommer en grupp av dessa framstående musiker till Christinae kyrka i Alingsås. Det är violiner, celli och kontrabasar, tillsammans 20 stycken, som bildar en kammarorkester.

Det blir ett utmärkt tillfälle att höra den omtalade stråkklangen i Göteborgs Symfoniker när stråkensemblen spelar två riktiga stråkklassiker i Christinae kyrka onsdag den 16 februari.

Programmet innehåller dels två absoluta favoritverk – Elgars romantiska Serenad och Griegs barockpastisch Fra Holbergs tid. Den långsamma satsen i serenaden hör till det ljuvaste tonsättaren skrev. Den spänstiga inledningen till Holbergsviten – komponerad 1884 till 200-årsminnet av den geniale komediförfattaren Ludvig Holberg – är säkert välbekant för många.

Senromantisk musik med fransk finess blir det i flöjtsonaten av orgelvirtuosen Charles Marie Widor (1844-1897), ett skimrande stycke framfört av Håvard Lysebo (flöjt) och Erik Risberg (piano) från Göteborgs Symfoniker.

Konserten är en av många under sportlovsveckan när orkestern lämnar konserthuset och beger sig ut i regionen under rubriken ”på turné med fri entré”.

Program
Christinae kyrka, Alingsås
Onsdag 16 februari kl. 19

GÖTEBORGS SYMFONIORKESTERS KAMMARORKESTER
Thord Svedlund – dirigent
Håvard lysebo – flöjt
Erik Risberg – piano

ELGAR Serenad
GRIEG Fra holbergs tid
VIDOR Musik för flöjt och piano

Fri entré

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s